Ann Vermorgen voor een bar
 Dossier: Sociale Verkiezingen

De komende weken, tussen 13 en 26 mei, kiezen bijna 2 miljoen werknemers wie de komende vier jaar hun belangen als vakbondsafgevaardigde zal verdedigen. Deze sociale verkiezingen hebben een enorme impact op het dagelijkse leven, want we brengen veel tijd door op het werk. Het is dus belangrijk dat de zaken daar goed én in overleg geregeld zijn. En werknemers verdienen het om gehoord te worden!

 Al meer dan drie decennia is het ACV de grootste vakbond bij de sociale verkiezingen, en dat in alle delen van het land. Ik ben ervan overtuigd dat het ACV opnieuw sterk uit de verkiezingen zal komen. Omdat het ACV dé vakbond is van het sociaal overleg. De vakbond van oplossingen voor problemen waar mensen dagelijks mee geconfronteerd worden. We roepen misschien niet het luidst, maar we staan er wel. Met kennis van zaken. De resultaten liegen er niet om! Veertigduizend ACV-afgevaardigden deden de voorbije vier jaar uitstekend werk. Ze strijden iedere dag voor gelijke rechten voor alle werknemers. ACV-afgevaardigden zijn de steun en toeverlaat voor collega’s die het soms wat moeilijker hebben. 

Daarom roep ik u, beste lezer, op om te gaan stemmen! Stemmen in een kieshokje, per brief of digitaal, het maakt niet uit. Iedere stem telt en is een steun voor onze ACV-kandidaten. Dat is belangrijk, want hoe groter de opkomst bij de verkiezingen, hoe meer werkgevers luisteren wanneer leden van het comité en de ondernemingsraad spreken. En hoe beter de oplossingen die het resultaat zijn van het sociaal overleg.

Dus: stem 2, stem ACV!

Ann Vermorgen, voorzitter ACV

23907806 vierkant
 
Visie Nieuwsbrief inschrijven

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!