Factcheck

Factcheck: 'Je koopt beter jaarlijks nieuwe...

Gebruik je zonneproducten? Respecteer dan de houdbaarheidsdatum en hou je aan de periode na opening die op het product vermeld staat.
   25 mei 2023

Factcheck: Is een beetje ongelijkheid goed?

Onderzoek wijst erop dat een toenemende ongelijkheid in de samenleving de economische groei afremt en gezondheids- en sociale problemen doet toenemen.
   04 mei 2023

Leven vuilnismannen minder lang?

Wie een beroep uitoefent waarvoor je geen of korte scholing nodig hebt, loopt meer kans om vroeger te sterven dan wie een baan uitoefent waarvoor je een diploma nodig hebt.
   24 april 2023

Factcheck: Je kunt niet te veel vitaminesupplementen innemen

Wanneer je heel hoge dosissen van bepaalde vitamines in je bloed hebt, kun je verschillende klachten ervaren, gaande van misselijkheid tot in extreme gevallen zelfs hartfalen. Supplementen zijn in...
   06 april 2023

Factcheck: Mag iedereen zich therapeut noemen?

De titel 'psychotherapeut' is niet wettelijk beschermd, maar de uitoefening van psychotherapie en de terugbetalingsvoorwaarden wel.
   17 maart 2023

Zit Delhaizepersoneel safe met zelfde loon en voorwaarden?

Zelfs als het Delhaizepersoneel loon en arbeidsvoorwaarden behoudt, en dat is nog maar zeer de vraag, komen ze terecht in een onzekere, ‘ziekmakende’ werkomgeving.
   16 maart 2023

Factcheck: Hebben Belgen weinig vakantiedagen?

In haast alle landen van de Europese Unie hebben werknemers meer vrije dagen dan wij. 
   20 februari 2023

Helpt leefloon in maaltijdcheques om beter rond te komen?

N-VA stelt voor om het leefloon voortaan deels uit te betalen in maaltijdcheques. Dat zorgt volgens hen ervoor dat het ‘zeker naar essentiële zaken gaat’. Cijfers leren echter dat mensen met lagere...
   16 februari 2023

Factcheck: Werken we steeds minder?

De hele twintigste eeuw lang nam onze werkelijke arbeidsduur gestaag af, maar die trend van minder werkuren en meer vrije tijd is sinds de jaren tachtig zo goed als helemaal stilgevallen.
   07 februari 2023

Factcheck: ‘Wie hard genoeg werkt, komt altijd goed terecht’

Het idee dat je met hard werken alles kan verwezenlijken, werkt motiverend en doet dromen, maar onderzoek toont dat de realiteit helaas anders in elkaar zit.
   07 februari 2023

Opvallende stijging peuters in jeugdhulp? Niet waar!

FACTCHECK. Volgens Mediahuis-kranten zagen we in drie jaar tijd bijna een verdubbeling van het aantal baby’s en peuters in de jeugdhulp. In 2018 kwamen 5 173 kinderen tussen 0 en acht jaar terecht...
   30 januari 2023