man probeert met maaltijdcheque te betalen
© Unsplash / Clay Banks

Wie met de elektronische betaalkaart van Edenred betaalt, botste onlangs misschien net als enkele Visie-lezers op een raadselachtig probleem.

Nils De Neubourg

 Enkelen onder hen slaagden er aan de winkelkassa niet in om hun boodschappen af te rekenen met de elektronische maaltijdcheques. Poging na poging gaf de betaalterminal aan dat het ‘saldo ontoereikend’ was. Nochtans waren de maaltijdcheques nog maar net aangevuld

De winkeliers en klanten bleven met een onbetaalde winkelkar en vooral vragen achter. Tot Visie op onderzoek ging. Verscholen op de website van Edenred staat de verklaring: ‘In handelszaken zonder terminal waarmee je een bepaalde cheque kunt kiezen, wordt de Edenredcheque die als eerste verloopt gekozen.’

De gebruikers die op de problemen botsten hadden eerder een koopkrachtpremie in de vorm van elektronische consumptiecheques ontvangen. Het merendeel van die premie was ondertussen op, waardoor er nog maar een heel klein bedrag aan consumptiecheques overschoot. Toch besloot de betaalterminal steeds voor die cheques te kiezen om de volledige winkelrekening te betalen. Maar dus zonder succes.

De oplossing? Nagaan op de website of de app van de aanbieder wat de waarde is van je resterende consumptiecheques. Nadat je eerst met exact dat bedrag hebt betaald, schakelt het systeem weer automatisch over op de maaltijdcheques die als eerste verlopen. Daarmee kun je het resterende deel betalen.

Visie Nieuwsbrief inschrijven

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!