Een man staat met zijn voeten in de zee en laat een paraplu vliegen in de wind.
55+ en podiumkriebels? Werk mee aan een ontroerend en humoristisch theaterstuk. // © iStock

Dat het leven plots kan eindigen, daar worden we dagelijks mee geconfronteerd. Maar wat als je weet hoelang je nog te leven hebt? Regel je alle praktische zaken? Hoe neem je afscheid? OKRA maakt het thema bespreekbaar met een unieke toneelvoorstelling.

We spreken niet graag over het levenseinde. Maar ook omdat de impact op je omgeving niet te onderschatten is, is het toch verstandig om even stil te staan bij het onderwerp. OKRA Gent zet volgend jaar het thema op de agenda met een toneelvoorstelling.

De groote vakantie, een tekst van Edgard Eeckman wordt onder zijn regie in een prachtig, ontroerend en humoristisch theaterstuk omgezet. ‘Het gaat over een ernstig thema, de dood, maar is doorspekt met humor waardoor het een bijzondere ervaring is’, zegt Dirk Van Beveren, OKRA-coördinator in Gent.

Waarover gaat De groote vakantie?

De dokter stelt een diagnose en opeens is het levenseinde van onderwijzers Tessa een precieze datum. Hoe neemt ze die laatste bocht voor de eindmeet? Vriendinnen, buren, specialisten geven commentaar. En terwijl ze op de achtergrond haar eigen slot organiseert, gooit ze het leven van haar omgeving behoorlijk overhoop.

Maar het gebeuren leidt niet tot dodelijke ernst, integendeel zelfs. Magere Hein zit vol humor. Ook wacht om de hoek gewoon een eindeloos lange grote vakantie.

Acteurs gezocht

OKRA zoekt 13 enthousiaste mensen die hun gevoelens willen aanboren op een podium, zich kwetsbaar kunnen opstellen en die willen meewerken om een ontroerende, eerlijke en grappige voorstelling te brengen.

‘Er zullen minstens 20 repetities gepland worden. Die gaan hoofdzakelijk overdag door in Gent. Maar pas bij de laatste repetities zal de volledige acteursploeg aanwezig moeten zijn’, geeft Dirk mee. ‘We willen van start gaan in september zodat we in het voorjaar van 2025 klaar zijn voor de voorstellingen.’

Op je lijf geschreven?

Als dat alles je als muziek in de oren klinkt, krijgt Dirk Van Beveren of Nic Fruru graag een mailtje van jou, met daarin je leeftijd en een foto waar je volledig op staat.
Visie Nieuwsbrief inschrijven

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!