Mensen bekijken een muur vol vacatures in het onderwijs
© ID/ Frederiek Vande Velde

Wie langdurig ziek is door bijvoorbeeld een burn-out of depressie, ziet het misschien niet zitten om terug te keren naar de oude werkplaats. Sommigen gaan daarom op zoek naar een nieuwe baan tijdens hun ziekteverlof. Maar kun je tijdens je ziekteverlof je ontslag geven?

Het antwoord is ja. Je opzegperiode gaat onmiddellijk in en loopt door tijdens je ziekteverlof. Dat is anders dan wanneer je ontslagen zou worden. In dat geval wordt de opzegperiode onderbroken door je ziekteverlof. Tijdens je opzegtermijn heb je onverminderd recht op je gewaarborgd loon, ofwel op je ziekte-uitkering. 

Het is dus wel zo dat je een opzegperiode zult moeten uitdoen, met een maximum van dertien weken. Om zeker te zijn dat je het contract rechtsgeldig opzegt, moet je het per brief indienen, die je ofwel door je baas laat aftekenen als bewijs, ofwel per aangetekend schrijven verstuurt. Daarop mag je zeker de lengte van de opzegtermijn en de datum vanaf wanneer die termijn ingaat niet vergeten te vermelden.

Zit je ziekteperiode er bijna op en zou je al sneller op je nieuw werk kunnen beginnen? Dan kan je in onderling overleg met de werkgever je contract beëindigen. In dat geval kunnen jullie onderling een kortere of zelfs geen opzegperiode overeenkomen. Zet dit kort op papier met je oude werkgever, en je kunt onmiddellijk aan de slag bij je nieuwe werkgever.

www.hetacv.be/ontslag

 

 
 
Visie Nieuwsbrief inschrijven

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Aanbevolen

 

Werkloosheidsuitkeringen beperken, een achterhaald...

Wie werkt zoekt, die vindt werk. Zeker op de krappe arbeidsmarkt van vandaag, lijkt dat een evidentie. Zo ‘evident’ dat heel wat politici vinden dat...
   18 juli 2024

Jobs worden iets werkbaarder, maar stress blijft

De kwaliteit van banen gaat in Vlaanderen na jaren achteruitgang weer voorzichtig de goede kant op. Iets meer dan de helft van de Vlaamse werknemers...
   11 oktober 2023

Solliciteren: Mag naar burn-outgevoeligheid gevraagd worden?

‘Ben je gevoelig voor een burn-out?’ Die vraag krijgen sollicitanten tegenwoordig soms voor de voeten geworpen. Maar mag je toekomistige werkgever...
   13 februari 2023

Is interimwerk de opstap naar een vaste job?

Mensen op zoek naar een baan kruisen vaak het interimkantoor. Maar uitzendarbeid betekent niet altijd de opstap naar een vaste baan.
   27 januari 2022