© Erik Duinslaeger

Met de zomer voor de deur start ook het festivalseizoen. Rock voor Specials, een festival voor personen met een verstandelijke beperking, vindt eind juni al voor de 25ste keer plaats in Doornzele.

Tim Bruylandt van Den Dries vzw: ‘Ons festival ontstond vanuit een reële behoefte. Ook personen met een verstandelijke beperking zijn geïnteresseerd in kwalitatieve muziek. De Belgische festivals doen hun best om het bezoek van specials aangenamer te maken, maar voor velen is de stap naar een 'gewoon' festival nog te groot. Ons festival is voor hen de oplossing.

Rock voor Specials laat hen genieten van hedendaagse (rock)muziek op een openluchtfestival en doorbreekt het cliché dat zij enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre. We bieden het publiek een echte festivalervaring met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping, aangepast aan hun specifieke noden.

We houden de ticketprijzen bewust betaalbaar. Dat kan dankzij onze sponsors en de vele vrijwilligers. Tickets kunnen enkel gekocht worden door voorzieningen of door personen met een beperking.

Ieder jaar slagen we erin om onze bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk. Alle Belgische topgroepen stonden al één of meerdere keren op onze affiche en willen na afloop maar één ding: terugkeren. Met ruim 4 500 bezoekers per dag bewijzen we dat we nog altijd onze plek in het festivallandschap verdienen.

www.rockvoorspecials.be

Visie Nieuwsbrief inschrijven

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Aanbevolen

Metejoor: ‘Ik zou tegen de kleine Joris willen zeggen:...

Zanger Metejooor vult tegenwoordig het ene Sportpaleis na het andere, hoewel hij al van jongs af aan met faalangst kampt. ‘Het heeft me lang...
   26 januari 2024

‘Je moet durven morsen en fouten maken’

Rapper Brihang bracht net zijn nieuwe plaat Droomvoeding uit, waarop hij geen blad voor de mond neemt. ‘Ik wilde het niet alleen over de...
   27 oktober 2023
 

‘Van de adrenaline van het grote podium naar boterhammen...

Zangeres Selah Sue gevat in 5 woorden.
   05 september 2023

‘In de Kempen krijg je een bepaalde nuchterheid mee’

Muzikant en radiomaker Thibault Christiaensen gevat in 5 woorden.
   09 januari 2023